Dünya Endüstri İşçileri / IWW İstanbul: Savaşa Karşı Sınıf Savaşı

Dünya Endüstri İşçileri / IWW İstanbul tarafından Türkiye’nin Suriye’ye yönelik yeni işgal operasyona karşı açıklama yapıldı. ”Bu sistem altında sömürülen, giderek yoksullaşan ve ölüme gönderilmek istenen tüm işçileri bu savaşın yanında değil, savaşa karşı birleşmeye çağırıyoruz.” ifadelerinin yer aldığı açıklamanın tamamı şöyle:

Emekçiler için ölüm, yıkım ve yoksulluktan başka bir anlamı olmayan Suriye’deki savaşın sona ereceğinin konuşulmaya başlandığı bir dönemde AKP hükümeti kaosu yeniden büyütecek bir işgal operasyonu başlattı. Daha önceki Afrin’e yönelik işgal operasyonu gibi, bu operasyon da ne Rusya’nın, ne ABD’nin ne de diğer emperyalist güçlerin Kürtlere ne olduğunu umursamadığını gösteriyor.

Bu operasyon her şeyden önce Kürt sorununun barışçıl çözümünün reddine dayanan imhacı ve inkarcı devlet geleneğinin bir devamı ama aynı zamanda AKP’nin Suriye sorununu daha da karmaşıklaştıran emperyal fantezilerinin bir parçası. Suriye’deki savaşın Türkiye’nin de dahil olduğu devletler tarafından kışkırtılması neticesinde milyonlarca Suriyeli ülkelerini terk etmek zorunda kalmışken, yeni bir göç dalgasını tetiklemesi olası olan bir operasyonla, Türkiye’de yaşayan mültecileri boşaltılan bölgelerde inşa edilecek toplu konutlara zorla yerleştirme planı en hafif tabirle, gerçekleştirilmesi imkansız, bir çılgınlıktır. Bu büyük kaos planı, Kürt sorununun barışçıl çözüm ihtimalini ortadan kaldırmakta, Suriye’deki savaşın daha da içinden çıkılmaz hale gelmesi ve bölgedeki kaosun Türkiye’yi de kapsayacak biçimde yayılması ihtimalini güçlendirmektedir.

Biz Türkiye’de yaşayan emekçiler operasyonun bedelini ardı arkası kesilmeyen zamlarla şimdiden ödemeye başladık. “Bir tane merminin bedelini biliyor musun sen?” sorusunun anlamı bu harekattır. Krizin derinleştiği bir dönemde daha da yoksullaşmamıza neden olacak böylesi bir operasyon ayrıca, toplumun militarize edilmesi ve milliyetçiliğin körüklenmesi ile iş yerlerimizdeki birliğimizin, patronlara ve patronların hizmetindeki kapitalist sisteme karşı mücadelemizin zayıflamasına neden olacaktır.

Bizler bizim sınıfımız için daha fazla ölüm, yoksulluk anlamına gelecek olan bu operasyona tümüyle karşıyız. Bizler tarihsel mirasımızın da gereği olarak tüm ulusal savaşları kınıyoruz. Bu savaşa ve bu savaş adına pompalanmak istenen ulusal birliktelik yalanına karşı mücadele etmenin işçi sınıfının tarihsel görevi olduğunu düşünüyoruz. Bizim patronlarla ve onların hizmetinde hükümetlerle herhangi bir ortak çıkarımız yok!

Öte yandan sadece Türkiyeli işçiler olarak değil, yüz binlerce insanın yaşamını yitirmesine, giderek yoksullaşmamıza, yaşamlarımızın her anının terörize edilmesine neden olan Suriye’de yaşanan vekalet savaşlarının sona ermesi için dünyanın dört bir yanındaki işçiler olarak harekete geçmeliyiz. Devletlerin, egemen sınıfların çıkarları adına savaşı kışkırtan, derinleştiren ve daha da yıkıcı hale getiren politikalarına tüm gücümüzle karşı çıkmalıyız.

Bu sistem altında sömürülen, giderek yoksullaşan ve ölüme gönderilmek istenen tüm işçileri bu savaşın yanında değil, savaşa karşı birleşmeye çağırıyoruz.

İş yerlerimizdeki birliklerimizde bu savaşa karşı neler yapabileceğimizi, şovenistleri nasıl susturabileceğimizi, havadaki milliyetçi kan kokusunu nasıl alt edeceğimizi, savaşı nasıl durdurabileceğimizi, etkilerini nasıl hafifletebileceğimizi konuşma vakti geldi de geçiyor. Savaşa karşı iş yerlerinde örgütleniyoruz. Hemen! Şimdi!

Dünya Endüstri İşçileri / İWW İstanbul


Yorumlar

“Dünya Endüstri İşçileri / IWW İstanbul: Savaşa Karşı Sınıf Savaşı” için 2 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir